program logo 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Στις 5-9 Φεβρουαρίου 2018 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας έγινε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Xenios Zeus, που υλοποιεί η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κ.Μακεδονίας στο πλαίσιο ενός LTT (Learning Teaching Training event) ενός εκπαιδευτικού οργανισμού το Fryshuset, όπου συμμετείχαν 9 οργανισμοί από 7 ευρωπαϊκές χώρες με θέμα: «Challenges and Opportunities in Education for refugee and asylum seeking youth in Europe: Exchange of Knowledge and Good Practices Sweden, Fryshuset, 5-9 February 2018».

Την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπροσώπησαν η κ. Κρυσταλλία Στάικου, Αν. Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και η κ. Σμαρώ Χιονά από το Γραφείο Συντονισμού Προσφύγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και πρακτικές στην εκπαίδευση των προσφύγων που υλοποιούνται στις χώρες τους με σκοπό να παραχθούν αμοιβαία μαθησιακά αποτελέσματα που θα αποτυπωθούν σε εγχειρίδιο, με απώτερο στόχο να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη εκπαιδευτικής πολιτικής στις χώρες τους και στην Ευρώπη.

  • IMG-275a384c6a34ab51388453a7f69dea94-V
  • IMG-5e5c858eeddf102f6807ddfff2348e09-V
  • IMG-78fd2ee0302a3b359667ccd9434bde70-V
  • IMG-c7e9b1795a03a31028f29a0c7e8d63a0-V
  • stockholm_4

Simple Image Gallery Extended


 

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση με επιστολή ενημέρωσε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι ο Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, Erasmus+ KA2, Xenios Zeus, ότι θα εντάξει το παραγόμενο υλικό του προγράμματος στο ευρύτερο εκπαιδευτικό υλικό που το Παρατηρητήριο έχει συλλέξει και αφορά την εκπαίδευση παιδιών κι ενηλίκων προσφύγων και ότι θα το συμπεριλάβει στην ιστοσελίδα του. 

Για να δείτε την επιστολή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, κάντε κλικ εδώ.


Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Ψυχογυιού Ευαγγελία σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus KA2+, Xenios Zeus και τα Αρχεία Χαρτογραφικής Κληρονομιάς διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα «Χρήσεις, ερμηνείες και αξιοποίηση του χάρτη και της χαρτογραφικής κληρονομιάς στην εκπαιδευτική διαδικασία». Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα από τις 13:00 ως τις 16:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης (Κολοκοτρώνη 22, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης).


 

 

Την Τρίτη 23-1-2018 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κλήθηκαν σε συνάντηση οι εθελοντές εκπαιδευτικοί άτυπης εκπαίδευσης προσφύγων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους καταυλισμούς προσφύγων των Δήμων Παιονίας  - Κιλκίς και Δέλτα, κάνοντας εφαρμογή του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4, 5 & 6 ΜΑΪΟΥ 2018

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

synedrio Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού της Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Managing the refugee and migrant flows through the development of educational and vocational frames for children and adults», Xenios Zeus, διοργανώνει Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο:

«Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις»

4, 5 & 6 Μαΐου 2018

στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Η διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου αποτελεί συνέχεια των δράσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και των ευρύτερων παρεμβάσεων ανάδειξης του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου. Το Συνέδριο έρχεται να καταδείξει τις ιδιαίτερες συνθήκες του σημερινού σχολείου και να συμβάλλει ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο για τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα με την ανάδειξη πρακτικών και παρεμβάσεων αντιμετώπισής τους.

Για την ανακοίνωση του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ &

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ

ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΟΥ XENIOS ZEUS 

ΓΙΑ ΤΟ  ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ERASMUS+, KA2, XENIOS ZEUS

ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ κ. Ν.ΡΑΓΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά προσφέρει ένα πολύ σημαντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα σε εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες εκπαίδευσης τους στο προσφυγικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, διάρκειας 35 ωρών, προσφέρεται για δεύτερη φορά από την Παιδαγωγική Σχολή του ΠΔΜ, με επιμορφωτές καθηγητές από το Τμήμα Νηπιαγωγών και το Τμήμα Δημοτικής.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους επιμορφούμενους, γεγονός το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές. Τα μαθήματα ξεκινούν εξ αποστάσεως στις 27 Νοεμβρίου 2017.

Συνεχίστε την ανώγνωση κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://neaflorina.gr/2017/11/epimorfotiko-programma-xenios-zefs-apo-panepistimio-dytikis-makedonias-video-pics/

 

Στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  κλήθηκαν σε συνάντηση με τους Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00-14:00 οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ02 Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Παραγόμενο υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus».

 hellenic republic  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θεσσαλονίκη, 06-11-2017

Αριθμ. Πρωτ.    25800

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ

Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση:

Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65

ΠΡΟΣ:

      1. Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε.

Τ.Κ. – Πόλη:

57001, Θεσσαλονίκη

          Κεντρικής Μακεδονίας

Πληροφορίες:

Τάνια Τσιακίρη

      2. Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ02

Τηλέφωνο:

2310 474389

          Κεντρικής Μακεδονίας

Φαξ:

2310 474328

Ιστοσελίδα:

www.kmaked.gr

ΚΟΙΝ:

      Φ. Αρχείου

E-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

     

     

ΘΕΜΑ : Ενημερωτική  Συνάντηση Σχολικών Συμβούλων για το  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Erasmus+, KA2, Xenios Zeus»

   

Καλούνται οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ02 Κεντρικής Μακεδονίας σε συνάντηση με τους Προϊστάμενους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης , με θέμα: «Παραγόμενο υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, ώρα 12:00-14:00, με εισηγητές:

  • Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΠΘ: κ. Ελένη Ξεφτέρη, κ. Θέκλα Μιχάλογλου
  • Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας: κ. Μαρίνα Κοκκινίδου
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Νηπιαγωγών: κ. Μυρτώ Ντίνα
  • Δίκτυο «Άλφα»: κ. Ελευθερία Σπυροπούλου,
  • Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς: κ. Παζαρλή Μαρία, κ. Πλούτογλου Νόπη

   

   

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

              Κεντρικής Μακεδονίας

              

               Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

   

   

Website:  http://kmaked.pde.sch.gr

         

Η 3η Συνάντηση μεταξύ των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Xenios Zeus έλαβε χώρα στη Μασσαλία της Γαλλίας. Συμμετείχαν όλοι οι εταίροι του προγράμματος με τις εξής συμμετοχές: 1) Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους/τις κ.κ. Νίκο Αμανατίδη, Μυλωνά Δημήτρη, Σαμαρά Θεοδώρα και Στάικου Κρυσταλλία,

Στις 4 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Εργασίας στο Παλέρμο της Ιταλίας, της Ευρωπαϊκής δράσης Erasmus KA2, Xenios Zeus.  

Στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου του Δήμου Δέλτα και συγκεκριμένα στην αίθουσα μαθημάτων  των προσφύγων, παρευρέθησαν  ο κ. Ακριτίδης, Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.), ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό,

Στο Πολύκαστρο Κιλκίς και συγκεκριμένα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παιονίας παρευρέθησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ανανιάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό ως συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 XENIOS ZEUS,

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

 Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ως συντονιστής, υλοποιεί  από την 01-09-2016 έως 31-08-2018, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, με αριθμό σύμβασης:  KA2, 2016-1- EL01-KA201-023512. Εταίροι στο παρόν πρόγραμμα είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  (Α.Π.Θ.) με συμμετοχή του Παιδαγωγικού  Τμήματος και του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας,